Wat is Pensioen 1-2-3?

Wat is Pensioen 1-2-3?

Pensioen 1-2-3 is ontwikkeld door de Pensioenfederatie en het Verbond van Verzekeraars. Bij de uitleg van onze pensioenregeling, maken we daar gebruik van. We vinden het namelijk belangrijk dat pensioeninformatie helder en overzichtelijk is. De informatie over onze pensioenregeling is daarom opgebouwd uit 3 lagen.

Tip

Met Pensioen 1-2-3 is pensioeninformatie overzichtelijker. Dus wil je pensioenregelingen met elkaar vergelijken, dan is dat een stuk makkelijker.

Wat vind je in laag 1, 2 en 3?
In de regeling lees je op basis van zeven vragen wat de pensioenregeling inhoudt. Je kunt vervolgens bij elke vraag doorklikken op een icoon om meer te lezen. Je komt dan in laag 2. In laag 2 vind je verdere uitleg. Tot slot staan in laag 3 details met een verwijzing naar ons pensioenreglement.

Persoonlijke informatie
In de lagen van Pensioen 1-2-3 staat geen persoonlijke informatie. Die kun je vinden bij Mijn pensioen. Wil je een totaaloverzicht? Kijk dan op je persoonlijke pensioenpagina van de overheid: MijnPensioenoverzicht.nl. Daar zie je naast je AOW hoeveel pensioen je bij welk pensioenfonds of pensioenverzekeraar hebt opgebouwd.