Beleggingen bij nutsbedrijven met steenkolen aangepast

Beleggingen bij nutsbedrijven met steenkolen aangepast

Pensioenfonds TNO stopt met beleggen bij nutsbedrijven die met steenkolen energie opwekken. Het bestuur heeft in april deze beslissing genomen.

Er wordt niet meer belegd in aandelen en obligaties van bedrijven die met steenkolen energie opwekken. Daarbij wordt een omzetafhankelijkheid vanaf 50% gehanteerd. Voor deze limiet is gekozen omdat die strookt met het uitsluitingscriterium van de Paris Aligned Benchmark. Deze benchmark gaat gelden voor de gehele aandelenportefeuille van Pensioenfonds TNO.

In lijn met IVMB-convenant en klimaatovertuigingen
De beslissing om de beleggingen bij nutsbedrijven die energie opwekken met steenkolen aan te passen, past in de lijn van het brede spoor van het Convenant Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Beleggen (IMVB-convenant) dat Pensioenfonds TNO in 2019 heeft ondertekend. Beleid op het gebied van fossiele brandstoffen sluit bovendien aan bij de klimaatovertuiging van het Pensioenfonds dat de afbouw van fossiele brandstoffen noodzakelijk is teneinde een bijdrage te kunnen leveren aan de energietransitie.

Lees meer hierover in de memo.