Dit is ons correctiebeleid: goed om te weten

Dit is ons correctiebeleid: goed om te weten

De hoogte van je pensioen wordt bepaald door het pensioenreglement. Maar wat gebeurt er eigenlijk als dat onverhoopt niet klopt?

Pensioenfonds TNO vindt het belangrijk om transparant te zijn over de manier waarop omgegaan wordt met de afhandeling van correcties, nabetalingen en eventuele terugvorderingen. Ons correctiebeleid is daarom ook officieel vastgesteld en voor iedereen inzichtelijk via de site.

Jouw pensioenberekening
Als (gewezen) deelnemer en pensioengerechtigde moet je kunnen vertrouwen op de pensioeninformatie die je krijgt. Je gebruikt die informatie immers om belangrijke keuzes te maken. Wil je eerder met pensioen en hoeveel pensioen krijg je dan of wil je aanvullend pensioen opbouwen, zijn voorbeelden van die keuzes. Je pensioeninformatie moet dus correct, duidelijk en tijdig zijn. Als pensioenfonds zijn we verantwoordelijk voor het beheer van jouw pensioengegevens.

Correctiebeleid
Ondanks dat er zeer zorgvuldig met alle gegevens wordt omgegaan, kan het gebeuren dat er iets niet klopt. Als dat zo is, moet duidelijk zijn hoe groot die impact is, wat de oorzaak is en hoe het wordt gecorrigeerd. Daarbij wordt uiteraard ook de geldende wet- en regelgeving gevolgd. Op die manier weet je waar je aan toe bent. In het correctiebeleid staat dus beschreven hoe het Pensioenfonds omgaat met correcties en welke stappen er worden genomen om eventuele onjuistheden in de pensioenadministratie te corrigeren.

Goed om te weten
Ben je het niet eens met het besluit van het bestuur om de pensioenuitkering of pensioenopbouw te corrigeren? Dan is het mogelijk om een klacht in te dienen: ga naar pagina Klacht of wens.

Verder is het goed om er rekening mee te houden dat je soms ook te maken krijgt met een correctie op je belastingaangifte. Al is dat alleen van toepassing als het gaat om een correctie in een belastingjaar waarover je al je belastingaangifte hebt gedaan.

Meer informatie
Dus mocht je onverhoopt een keer het idee hebben dat jouw pensioenberekening mogelijk niet klopt? Of heb je vragen? Laat het ons weten en neem contact op met AZL, onze pensioenuitvoerder. Wij zoeken het dan uit. Hoe dat gaat, lees je hier in ons correctiebeleid, zoals dat is vastgesteld op 12 september 2023.

Het correctiebeleid vind je ook in de zwarte balk onderaan onze homepage en op de pagina ‘Documenten’.