Veiligheid van persoonsgegevens bij Pensioenfonds TNO

Veiligheid van persoonsgegevens bij Pensioenfonds TNO

Recent was er in het nieuws dat veel persoonlijke gegevens betrokken zijn bij een datalek via softwareleverancier Nebu. De onderzoeksbureaus waar Pensioenfonds TNO mee samenwerkt maken geen gebruik van Nebu en zijn daar gelukkig niet bij betrokken.

Nadat bekend is geworden dat meerdere marktonderzoeksbureaus getroffen zijn door een datalek via software van Nebu, hebben we gelijk nagevraagd of ook wij of onze partners te maken hebben met dat lek en of gegevens van onze deelnemers zijn gestolen. Dat is gelukkig niet het geval. Zowel de bureaus waarmee Pensioenfonds TNO samenwerkt als de bureaus waar onze pensioenuitvoerder AZL mee werkt, maken geen gebruik van die software.

Extra controle van alle systemen
We doen er alles aan om te voorkomen dat gegevens van onze deelnemers in verkeerde handen komen. Naar aanleiding van het datalek zullen we uiteraard ook nog eens extra kijken naar alle systemen. Los daarvan is het goed om te weten dat we nooit gegevens met onderzoeksbureau delen die 1 op 1 te herleiden zijn tot een persoon in onze administratie.