In dienst

In dienst

Hier vind je een overzicht van praktische informatie. Kies wat voor jou van toepassing is:

Maak kennis met het Pensioenfonds TNO: bekijk hier de hoofdlijnen van onze pensioenregeling. Vervolgens kun je doorklikken op de iconen voor meer informatie. Dit is het principe van Pensioen 1-2-3.

Deze vragen staan daarbij centraal:

  • Wat krijg je?
  • Wat krijg je niet?
  • Hoe bouw je pensioen op?
  • Welke keuzes heb je?
  • Hoe zeker is je pensioen?
  • Welke kosten maken wij?
  • Wanneer moet je in actie komen?

1. Pensioen 1-2-3 en Mijn pensioen
Zodra je in dienst bent, bouw je pensioen bij ons op. Je ontvangt dan Pensioen 1-2-3, een digitaal overzicht van hoe je pensioen geregeld is bij het Pensioenfonds TNO. Daarnaast krijg je een inlogcode voor je persoonlijke pensioenpagina Mijn pensioen.

2. Waardeoverdracht
Heb je bij je vorige werkgever pensioen opgebouwd? Bekijk of je waardeoverdracht kunt aanvragen bij je nieuwe werkgever.

3. Pensioen voor je partner en kinderen
Als je getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap hebt, is dat automatisch bij ons bekend. Als je samenwoont, kun je dat aan ons (pf-tno@azl.eu) doorgeven. Je partner en eventuele kinderen komen dan in aanmerking voor partner- en wezenpensioen als je overlijdt. Let op: dit heeft ook gevolgen als je weer uit elkaar gaat.

4. Wanneer in actie komen?
Alle specifieke momenten die belangrijk zijn om in actie te komen, hebben we hier op een rij gezet. Vergeet ook niet wijzigingen aan ons (pf-tno@azl.eu) door te geven.

1. Inzicht in de pensioenregeling
Hier kun je de pensioenregeling in hoofdlijnen bekijken. Vervolgens kun je doorklikken op de iconen voor meer informatie. Dit is het principe van Pensioen 1-2-3.

2. Inzicht in jouw pensioen
Mijn pensioen is je persoonlijke pensioenpagina van het Pensioenfonds TNO. Op MijnPensioenoverzicht.nl, je persoonlijke pensioenpagina van de overheid, vind je een totaaloverzicht. Daar zie je, naast je AOW, hoeveel pensioen je bij welk pensioenfonds of pensioenverzekeraar hebt opgebouwd.

3. Verdien je meer dan €137.800?
Vanaf 2015 is wettelijk vastgelegd dat je tot een gemaximeerd jaarsalaris van maximaal €100.000 pensioen mag opbouwen. In 2024 is deze grens vastgesteld op €137.800. Verdien je meer? Dan kun je Netto Pensioen opbouwen, als je voor 2024 al deelnam aan de regeling Netto Pensioen. Onder de grens van €137.800 kun je extra pensioenkapitaal opbouwen als je fiscale ruimte hebt en als je voor 2024 al deelnam aan die Extra pensioenregeling .

4. Wanneer in actie komen?
Alle specifieke momenten die belangrijk zijn om in actie te komen, hebben we hier op een rij gezet. Vergeet ook niet wijzigingen aan ons (pf-tno@azl.eu) door te geven.

5. Jouw AOW-leeftijd
Bereken hier wat je AOW-leeftijd is. Natuurlijk kun je eerder of later met pensioen gaan. Je pensioen wordt dan aangepast: je krijgt dan minder of meer pensioen.

1. Inzicht in de pensioenregeling
Hier kun je de pensioenregeling in hoofdlijnen bekijken. Vervolgens kun je doorklikken op de iconen voor meer informatie. Dit is het principe van Pensioen 1-2-3.

2. Inzicht in jouw pensioen
Mijn pensioen is je persoonlijke pensioenpagina van het Pensioenfonds TNO. Daar kun je zien hoeveel pensioen je hebt opgebouwd. Op MijnPensioenoverzicht.nl, je persoonlijke pensioenpagina van de overheid, vind je een totaaloverzicht. Daar zie je, naast je AOW, hoeveel pensioen je bij welk pensioenfonds of pensioenverzekeraar hebt opgebouwd.

3. Pensioenkeuzes maken
Ruim een jaar voor je pensioendatum ontvang je van ons een bericht waarin we je vragen om je pensioenkeuzes door te geven. Je kunt de volgende keuzes maken:

Wil je je voorbereiden? Bekijk dan ook het stappenplan op www.geldplanbijnapensioen.nibud.nl.

4. Wanneer in actie komen?
Alle specifieke momenten die belangrijk zijn om in actie te komen, hebben we hier op een rij gezet. Vergeet ook niet wijzigingen door aan ons (pf-tno@azl.eu) door te geven. En als je 62 wordt, ontvang je van ons een uitnodiging voor een pensioengesprek.

5. Wat eTNOs voor je kan betekenen
Maak alvast kennis met eTNOs. Iedereen die een (bijna) pensioenuitkering ontvangt van het Pensioenfonds TNO mag lid worden. De vereniging behartigt de pensioenbelangen en bevordert onderling contact.